Népes hiúzcsalád foglalta el egy alaszkai férfi teraszát

Az Alaszkában élő Tim Newton az egyik reggel különös hangokra ébredt, s mikor kinézett az ablakon nem akart hinni a szemének, ugyanis éppen egy népes hiúzcsalád vette birtokába a teraszát. A férfi először ráadásul azt gondolta, hogy talán egy betörő próbál bejutni a házába, de az alaszkai vadon közelsége lévén az is megfordult a fejében, hogy esetleg egy éhes medve keresgél odakint valami ennivalót, ám legnagyobb meglepetésére egy nyolctagú hiúzcsalád fogadta odakint.

“Odasétáltam az ablakhoz, elhúztam a függönyt és néhány macskát pillantottam meg” – mesélt az Anchorage-ban férfi, aki gyorsan rájött nem sima házi macskákkal van dolga, hanem hiúzkölykökkel. Newton, aki egyébként fotózással foglalkozik, hihetetlenül örült a látogatóknak, és azonnal elővette a kameráját, hogy megörökítse bojtos fülű nagymacskákat.

Mint fogalmazott, ha valaki hiúzzal találkozik, általában még annyi ideje sincs, hogy bekapcsolja a fényképezőgépét, ugyanis nagyon gyorsan eliszkolnak. Neki azonban hatalmas szerencséje volt, hogy ilyen közelről, s ilyen hosszasan figyelhette őket. A játékos kölykök ugyanis közel egy órán át szaladgáltak a kertjében és a teraszán, s csak akkor álltak odébb, mikor az anyjuk jelezte számukra, hogy vége a játéknak és indulnak tovább.