Egy hatalmas bálna vetett véget a tengeri ragadozók közös lakmározásának

Szenzációs felvételekkel kápráztatja el a nézőket a BBC Earth The Hunt (A vadászat) című sorozata, mely a vadászó állatok prédaejtő trükkjeit, illetve áldozataik menekülési stratégiáit mutatja be.

Minden epizód a Föld más-más természetes élőhelyén játszódik, s a nézők elé tárja mindazon kihívásokat, amelyekkel a ragadozóknak és áldozataiknak szembe kell nézniük, legyen szó füves prérikről, sűrű erdőségekről, a sarkvidékekről vagy akár a nyílt óceánok világáról. A tengeri élővilágot bemutató epizód is bőven tartogat izgalmas és érdekes pillanatokat, mindez az előzetes videóból is egyértelműen kiderül.

A tengerek ragadozói – köztük cápák, oroszlánfókák, delfinek, bálnák és szulák – olykor csapatostul érkeznek, amikor feltűnik egy nagyobb halraj, s közösen falatoznak a “terített asztalról”. A BBC Earth felvételén egy szardíniaraj kelti fel az éhes vadászok figyelmét, melyek gyorsan lecsapnak a sebesen úszó halakra. Nincs is túl sok idejük, hogy jól lakjanak, mivel egy hatalmas bálna feltűnése gyorsan véget vet a közös evésnek.