Előbújtak rejtekhelyükről a bécsi állatkert pandaikrei

Előbújtak rejtekhelyükről a bécsi állatkertben augusztusban világra jött pandaikrek, péntektől a látogatók is megpillanthatják őket – jelentette be a schönbrunni intézmény. A bocsok augusztus 7-i születésük óta a kíváncsi tekintetektől szigorúan elzárva, egy barlangban nevelkedtek, azon belül is egy elletőboxban.

pandaikrek1

Az állatkert közleménye szerint már napok óta ki-kikukucskáltak barlangjukból, végül elsőként csütörtök este a nőstény, Fu Feng merészkedett ki a kifutóba, majd a hím Fu Ban is követte példáját.

A kevesebb mint öt hónapos bocsoknak még sok alvásra van szükségük, és bármikor visszamászhatnak barlangjukba vagy az elletőboxba. Jól fejlődnek, a nőstény súlya már eléri a 8,8 kilót, a hím 6,55 kilót nyom. A bocsokat legutóbb megvizsgáló kínai állatorvos “lelkendezett” az állapotukat, főleg a fogazatukat látva. Fogaikat azonban még nem használják evésre – étrendjükön még nem szerepel bambusz -, csak egymás játékos harapdálására. A még anyatejjel táplálkozó kicsik apja, Long Hui december 9-én, 16 évesen pusztult el rákban.

MEGOSZTÁS