Kutyabarátok mennyországa ez a Costa Rica-i kutyasziget

A menhelyi kutyusok szigete lehet a kutyaimádók paradicsoma. Ezt a különleges Costa Rica-i szigetet a kóbor kutyák szigetének is nevezik, ami nem is véletlen, hiszen a szigeten több száz kutya tengeti itt mindennapjait.

7

A Territorio de Zaguates egy magánkézben lévő szigetet, ahol önkéntesek által vezetett menhelyet tartanak fenn a kutyáknak. Több száz olyan kutya él itt akik korábban egyedül, magányosan, élelmet és szeretetet nélkülözve kóboroltak Costa Rica utcáin. Itt egy kutyát sem altatnak el, mindegyiküket megfelelő ellátásban részesítik.

Hatalmas terület áll rendelkezésükre, ahol szabadon játszhatnak, szaglászhatnak, futhatnak. Naponta kétszer engedik ki őket, a teljes szabadságba – se láncok, se szűk ketrecek. Ez a több órányi szabad mozgás megakadályozza, hogy a kutyákban frusztráció alakuljon ki, így nem alakul ki közöttük harc, agresszivitás. Ez a fajta szabadtartás nem csak a stresszt vezeti le, hanem erősíti a kutyák egészségét is.

9

Az örökbefogadásra váró kutyusokat bárki meglátogathatja, eltölthet velük egy egész napot is akár, ezzel az önkéntesek munkáját is segítve. Persze az állatok rendelkezésére áll fedett pihenőhely is, de napközben a legtöbbjük a hatalmas futtatóban tölti az idejét.

A menhelyen önkéntesek dolgoznak, ők gondozzák a kutyákat és azok környezetét. A mentett kutyák élelméről egy állateledelt gyártó vállalat gondoskodik, mely ingyen szállítja az eledelt a kutyáknak.

A Territorio de Zaguates azzal a céllal alakult, hogy a rengeteg kóbor kutyának egy második esélyt adhasson: javítsák azok életminőségét, és gazdához juttassák őket. A mentéssel és a folyamatos ivartalanításokkal igyekeznek csökkenteni a Costa Ricában élő kóbor kutyák számát.

8 2 3 4 5 6

kutyasziget