Lenyűgöző videó egy víz alatt vadászó jaguárról

Vine Pinto a YouTube-ra töltötte fel azt a fantasztikus videót, amelyben egy víz alatt vadászó jaguárt láthatunk. Egy szafariparkban, a nagymacskák részlegében egy medencés kifutó is található, ahol az állatokat a víz alatt is megnézhetik egy üvegfal mögül a látogatók. A jaguár pedig szívesen beugrik a medencébe, főleg akkor amikor finom falatok után csobban bele a vízbe. Bámulatos látvány, ahogy a gyönyörű nagymacska a víz alatt megszerzi a zsákmányt.

Jaguár a víz alatt

Jaguár a víz alatt

A jaguár Dél- és Közép-Amerika trópusi és szubtrópusi területein fordul elő. A tigris és az oroszlán után a jaguár a harmadik legnagyobb macskaféle. Megjelenésében a leopárdhoz hasonlít, azonban jobban megfigyelve látható, hogy valamivel nagyobb és zömökebb testfelépítésű. Viselkedése és az élőhelye inkább a tigriséhez hasonlít. Az esőerdőt részesíti előnyben, de számos élőhelyen fellelhető; egyaránt megtalálható mindenféle erdőtípusokban, mocsaras területeken, erdő közeli füves részeken és tengerpartokon is. Szintén viselkedési hasonlatosságot mutat a tigrissel azzal, hogy általában vízközelben él, és mint az ázsiai rokona, előszeretettel úszik.

Jaguár a víz alatt

Jaguár a víz alatt

A jaguár magányos állat és lesből támad. Az elterjedési területén csúcsragadozónak számít. Az élőhelyén megtalálható majdnem összes másik faj szerepel az étlapján. Kulcsfaj, mivel zsákmányaira vadászva egyensúlyban tartja az ökoszisztémában levő élőlényeket. A jaguárnak igen erős a harapása, ennek az erős harapásnak köszönhetően fel tudja törni még a teknősök páncélját is, és át tudja harapni az emlősök és a krokodilok koponyáját. A faj egyedszáma manapság csökken és számára legnagyobb veszélyt az élőhelyeinek elvesztése, valamint a meglévők egymástól való elszigetelődése jelenti. Nemzetközi egyezmények tiltják a jaguárral és a testrészeivel folytatott kereskedelmet, mégis Dél-Amerikában a farmerek még jelentős mértékben pusztítják az ott élő állományát.

Jaguár a víz alatt

VIDEÓ: