Miért félnek a macskák az uborkától?

Az utóbbi időben megszaporodtak azok a videók amik a macskák uborkáktól való félelmét demonstrálják. Ezek azután lepték el a videómegosztókat, hogy villámgyorsan terjedni kezdett egy felvétel egy vacsorázó cicáról, aki miután hátrafordult, egy uborka láttán rugóként pattant fel és egy hatalmas ugrással próbált minél távolabb kerülni a zöldségtől. A kíváncsi gazdák ezután világszerte végezték el a “kísérletet”, ami úgy tűnik, hogy mindig ugyanazt a reakciót eredményezte: amint a macskák meglátják a hosszú zöldséget azonnal menekülni kezdenek.

Macskák

Macskák

Macskák

A Telegraph a videók kapcsán megkért egy, az állatok viselkedését kutató szakembert, Dr. Roger Mugford-ot, hogy magyarázza el a jelenség előtt értetlenül álló gazdáknak, hogy miért reagálnak így a macskák. Mugford elmondta, hogy a macskák reakcióját az újdonság és a váratlanság ereje váltja ki, hiszen nem számítanak rá, hogy valami szokatlan dolog kerül a közelükbe, amíg ők falatoznak. A szakember szerint az uborka ragadozóra, formája okán leginkább kígyóra emlékezteti a macskákat, akik a túlélés érdekében gyorsan és ösztönösen reagálnak. Mugford szerint a macskák nem az uborkától félnek, hiszen hasonló reakciót mutatnának akkor is, ha például egy nagy műpók kerülne mögéjük.

Macskák

Macskák

VIDEÓ:

Unsuspecting Cats Get Completely Startled By … Cucumbers? Yep.These cats are not as cool as their stealthy cucumber stalkers.

Szerző: HuffPost Lifestyle, 2015. november 14.

 

 

Sőt, vannak olyan cicák is, akik kifejezetten rajonganak az uborkáért:

 

Macskák

MEGOSZTÁS