Szibériai tigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben

Két szibériai tigris született a Veszprémi Állatkertben, az állatok nyár közepétől már láthatók lesznek – tájékoztatta az MTI-t az állatkert igazgatója. Török László elmondta, hogy a két tigris május végén látta meg a napvilágot, az anyaállat, Kátya, akinek ők az első kölykei, nagy odafigyeléssel gondozza a fiatal ragadozókat. Az első orvosi vizsgálat során megállapításra került a nemük, a veszprémi tigris csapat egy nősténnyel, és egy hímmel bővült.

Szibériai tigrisek születtek a veszprémi állatkertben

A kistigrisek, három hónapos korukig csupán anyatejjel táplálkoznak. A szemük a második héten nyílik ki, addig az anyaállat közelében töltik napjaikat – fűzte hozzá. Szása, az apaállat 7 évvel ezelőtt, pár hetes korában érkezett az állatkertbe, mára mintegy 200 kilóssá növekedett – jegyezte meg Török László.

Veszprém, 2016. június 15. Kéthetes szibériai tigris a veszprémi állatkertben 2016. június 15-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Körülbelül másfél hónap múlva kezdődik meg a két kistigris kiszoktatása a kifutóba, majd ezt követően látogathatják is a két tigriskölyköt. A kistigrisekről szóló hírek az állatkert honlapján és a közösségi oldalon is olvashatók majd.

3

Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert